Sledzie z ziolami prowansalskimi
Baza znalezionych fraz
 
Cytat
Zgoda tworzy prawo.
Home Slidell Słupsk Kino Słoń lyrics
 
  Witamy

Karolinka i Łukaszek *

Temat: DIETA ZUZLA XXVI
Witam! Dzisiaj: 6:45 pomarańcza 7:15 chleb pp+chudy ser+pomidor+ogórek+jogobella lights+ricore z mlekiem 1,5% 10:30 jw. 13:30 śledź w oleju ( bez oleju) + surówka z kiszonej kapusty 18-19:00 ryba zapiekana + brokuły ( filet posolony usmażony+cebula duszona z koncentratem pomid.i przyprawiona ziołami prowansalskimi to włożone do naczynia żaroodpornego jako przekładaniec tj.cebula -rybka- cebula a na to żółty ser, zapieczone w piekarniku) w wersji nie MM do cebuli dodawany jest ketchup ja spróbuję z koncentratem. Może być? Dziękuję!
Źródło: montignac.com.pl/forum/viewtopic.php?t=5635



Temat: Dania z ryb i owoców morza
Śledzie w sosie czerwonym Wersja I 4 filety śledziowe 4-5 cebul (średniej wielkości) koncentrat pomidorowy b/c olej roślinny (ja mieszam oliwę z oliwek i olej słonecznikowy lub rzepakowy) 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz czarny sól Cebulę pokroić na ćwierćtalarki podsmażyć na oliwie (około 1/3 szkl.) 3-5 min., podlać wodą i dusić pod przykryciem 5 min. Następnie dodać zioła prowansalskie, pieprz, odrobinę soli i koncentrat pomidorowy, wszystko dobrze wymieszać i jeszcze chwilę dusić (2min.). Sos wystudzić. Wymoczone śledzie pokroić na kawałki i przełożyć zimnym sosem (można układać jedno lub wielowarstwowo). Pozostawić w chłodnym miejscu na przynajmniej 2 godzinki. W tej wersji można razem z cebulą podsmażyć pieczarki pokrojone w półplasterki. Wersja II 4 filety śledziowe 4-5 cebul (średniej wielkości) koncentrat pomidorowy b/c olej roślinny (ja mieszam oliwę z oliwek i olej słonecznikowy lub rzepakowy) ziele angielskie (całe ziarna) 1/2-1 łyżeczka musztardy Dijon Cebulę pokroić w kostkę, blanszować we wrzątku przez około 1 min. i odcedzić na sicie. Koncentrat pomidorowy wymieszać z olejem (około 1/3 szkl.), musztardą i sporą garścią całych ziaren ziela angielskiego, następnie dodać gorącą cebulę, dobrze wymieszać i wystudzić. Wymoczone śledzie pokroić na kawałki i przełożyć zimnym sosem (można układać jedno lub wielowarstwowo). Pozostawić w chłodnym miejscu na przynajmniej 2 godzinki.
Źródło: montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=18


Temat: Bozonarodzeniowe pomysly
isiula, przepis na sledzie 300-500 g filetów sledziowych w oleju 1-2 cebule 20 zielonych oliwek bez pestek 1 lyzka zielonego pieprzu 1 lyzka kaparow swiezo zmielony pieprz 2 listki laurowe 1-2 lyzki ziol prowansalskich oliwa extra vergine 2 zabki czosnku Sledzie pokroic na dowolne kawalki, cebule w polplasterki. Ukladac w sloiczkach warstwami naprzemiennie wszyskie skladniki, przesypujac warswy obficie pieprzem i ziolami prowansalskimi. Na koniec wlozyc listki laurowe. Wszystko to zalac oliwa i zostawic w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny, po czym wstawic do lodówki. Przepis znalazlam w zeszlym roku chyba na gazecie.pl sprawdzone i smaczne
Źródło: suczyniec.pl/viewtopic.php?t=819


Temat: Tanie dania na urodziny
sałatka: kukurydza, żółty ser, szynka, ananas, majonez. o jajach faszerowanych już pisano;), ale można zrobić w skorupkach - po ugotowaniu przeciąć na pół wyjąć połóweczki posiekać, zmieszać zdrobno posiekanymi podsamazonymi pieczarkami i z posiekanym szczypiorkiem posolić, popieprzyć i nadziewać połówki skorupek,. A może paszteciki (mięso z rosołu jesli masz i w kruche ciasto zawinąć) + barszczyk zcerwony śledzie w śmietanie z jabłkiem, cebulką i ogórkiem kiszonym w majeranku (ale trzeba byłoby je wcześniej zrobić, zeby przesżły smakami) ser feta w ziołach (ojel zioła prowansalskie albo teraz sa takie małe saszetki z ziołami do sałatek chyba z knora i odrobina octu winnego - i zostawić na czas dłuższy do pzresiakniecia) - na zakąskę jak znalazł. pomyśle jak się od aniołów oderwę
Źródło: suczyniec.pl/viewtopic.php?t=769


Temat: Witaj w wirtualnej kafejce RMF Cafe!
Cytat: Ja próbowałam kiedyś kanapki z dżemem truskawkowym, posypanym ziołami prowansalskimi- bo ne mogłam się zdecydować czy mam ochotę na coś na słodko- czy ostro/słono... ale dobre to było ;p A może śledzia z budyniem czekoladowym...Kasia w ciąży miewała dziwene apetyty ale nie aż tak...
Źródło: miastomuzyki.pl/forum/showthread.php?t=896


Temat: Bozonarodzeniowe pomysly
a nie wiem czy wszystkie tu sa :roll: PIERNIK GIGI 1 kg mąki 4 jajka 1 szklanka miodu 1 kostka margaryny 3 szklanki cukru 1 litr mleka 1 proszek do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju 1 cukier waniliowy 1 olejek rumowy Można dodać bakalie (potłuczone orzechy, rodzynki, płatki migdałów) Miód, mleko, margarynę, olej, cukier, kakao - włożyć do garnka zagrzać i pozostawić do ostygnięcia: Dodać resztę składników - dobrze wymieszać (zmiksować), na koniec dodać pianę ubita z białek i bakalie - lekko wymieszać. Rodzynki sparzyć gorącą woda, osuszyć na sitku, oprószyć mąką. Piec w temp. 180°C 50 -60 min. Porcja ciasta jest na dużą blachę- 390x235x60 lub 2 mniejsze... Powinno się go zrobić na kilka dni przed spożyciem. Można go przełożyć dowolna masa lub dżemem, czy tez powidłami. Im dłużej leżakuje tym jest smaczniejszy. Ja bede robila go w srode z polowy porcji. AGUSIOWE SLEDZIE PO JUSZCZYNSKU 300-500 g filetów sledziowych w oleju 1-2 cebule 20 zielonych oliwek bez pestek 1 lyzka zielonego pieprzu 1 lyzka kaparow swiezo zmielony pieprz 2 listki laurowe 1-2 lyzki ziol prowansalskich oliwa extra vergine 2 zabki czosnku Sledzie pokroic na dowolne kawalki, cebule w polplasterki. Ukladac w sloiczkach warstwami naprzemiennie wszyskie skladniki, przesypujac warswy obficie pieprzem i ziolami prowansalskimi. Na koniec wlozyc listki laurowe. Wszystko to zalac oliwa i zostawic w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny, po czym wstawic do lodówki. ŚLEDZIE W ŚMIETANIE matiasy czosnek smietana majonez Filety wymoczyc, pokroic na kawalki, obtoczyc w czosnku, zalac smietana wymieszana z majonezem. Wstawic do lodowki by sie przegryzly. a salatka z tunczyka jest chyba na forum :roll: sprawdze...
Źródło: suczyniec.pl/viewtopic.php?t=819


Temat: "Inne" tematy: nie nostalgiczne bynajmniej
Dodałbym jeszcze: sznycle wiedeńskie, sałatkę meksykańską, pierogi ruskie, fasolkę po bretońsku, golonkę po bawarsku, śledzia po japońsku i placki po węgiersku. Przyprawione ziołami prowansalskimi i podane na szwedzkim stole. A do popicia kawa po turecku.
Źródło: starzaki.eu.org/~disney/forum/viewtopic.php?t=1200



comp
Karolinka i Łukaszek *sledzie opiekane w zalewie octowejśledzie przepisy Bożeny Dykielsledzie cale przepisySledzie marynowane zalewasledzie przekaski PrzepisySLEDZIE ARKA GDYNIASledzie po cygansku
Cytat

Gdyby budowlani budowali domy w taki sam sposób w jaki programiści piszą programy, to jeden dzięcioł zniszczyłby całą cywilizację. Prawo Weinberga
Gdy głupi milczy, za mądrego poczytany bywa. Salomon
Idee, które powstają nagle, na ogół nie są prawdziwe. Herbert Spencer
Filozofia jest uprawą ducha. Cyceron
Filozofia to dynamit do rozsadzania empirii. Henryk Elzenberg

Valid HTML 4.01 Transitional

Free website template provided by freeweblooks.com